Stara piekarnia

Chrupiąca skórka, soczysty miąższ, wspaniały smak i kuszący zapach, to wszystko osiągamy dzięki temu, że pieczemy nasze chleby w takim, a nie innym piecu.

Stara piekarnia​

Wiele czynników wpływa na jakość i smak naszego pieczywa. Położenie piekarni w Dolinie Baryczy, umiejętności i zaangażowanie piekarzy, wysokiej jakości naturalne składniki oraz sprawdzone tradycyjne receptury, których używamy.

Najważniejszą jednak rzeczą decydującą o niepowtarzalnym charakterze naszych chlebów jest stary, ceramiczny piec piekarniczy RRK 26, w którym je wypiekamy.
Chrupiąca skórka, soczysty miąższ, wspaniały smak i kuszący zapach, to wszystko osiągamy dzięki temu, że pieczemy nasze chleby w takim, a nie innym piecu.

Ten piec, to serce naszej piekarni. Jest stary, ale jary. Nigdy nas nie zawiódł i nigdy nie zawiedzie. Dbamy o niego. To prawdziwy piec do pieczenia prawdziwego chleba.
Bez tego pieca nasza piekarnia nie byłaby sobą. Byłaby zwykłą piekarnią, jedną z wielu. A tak jest jedną, jedyną. Niepowtarzalną. Naszą starą piekarnią.